lördag 21 januari 2012

Nordsvenska hingstarna på Ryasjö hästgård.

Dacke 2024 och Zoldat 1995 heter hingstarna som håller hov på Ryasjöhästgård. Zoldat är inköpt till Ryasjö för något år sedan. Dacke däremot är uppväxt på gården och således en häst ur Grålla stammen.
Zoldat är riktigt fin att köra. I skogsarbetet går han ofta i par med Lukas. Mellan arbetspassen rastas han regelbundet som ridhäst. Nordsvensken funkar till allt!
Dacke rastas oftast med rockarden efter och däremellan tränas han kontinuerligt i skogen för skogsarbete. Ett förestående bruksprov till våren är det som är målet för honom. Redan nu är han fin att köra, bara han  får gå en stund och bränna av lite energi, så är han mjuk och fin.
Idag har han varit med och dragit vindfällor på Billebergs ägor. Lite lättare arbete för honom men mycket nyttigt med variation i arbetet med många moment av körning under en förhållandevis kort tid. Idag körde vi honom tre timmar och det räckte gott. Han växer både i knopp och kropp efter sådana här turer. För tillfället är han 164cm i mankhöjd och det blir någon centimeter till innan han har full höjd!

Zoldat 1995 och Annika ute på tur.

Dacke i träning.

Ståtlig häst!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar