onsdag 9 februari 2011

Nu är det dags igen!

Till helgen är det lovat fint väder och det passar utmärkt att det är dags för en liten skara skogskörare att få sin kompletterande kurs i körning till skogs. Lars-åke har sågat upp en försvarlig mängd timmer som det ska övas på. Kanske är några av stockarna av samma kaliber som kördes fram av praktikanten och Walle för ett par veckor sedan. Riktiga bumlingar som, trots sin storlek, är enkla att lasta, lossa och köra med hästarna med de rätta knepen som visas på kursen. Deltagarna som är anmälda är endast fyra, så de lär bli bortskämda alldeles särskilt av de fina hästarna och allt nyligen sågat timmer som finns att öva på.
Praktikanten kommer att se till så det finns eld att värma sig och medhavd mat vid.
Bilden nedan visar praktikanten som med nyvunna kunskaper i körning till skogs provar alla hästar han kommer åt att köra.
Fjordingen på bilden heter Sissi och hon hör hemma på Koerhult, inte långt från Ryasjö. Hon klarade arbetet med att dra timmer riktigt bra. Välskött dam, som visade vilka fina allround hästar fjordingarna är.

Efter ett par kurser på Ryasjö hästgård, så klarar man av att ta sig an timmerkörning, sen är det bara att öva på. Riktigt bra på det tar visst tio år...Mycket äpplen och morötter går det åt, men det är det värt. Och helt sanslöst kul.
Håll ögonen på denna blogg för datum till nya kurser i körning som är planerade. Hör av er till Ryasjö hästgård för information om ni är intresserade.

Fjordingen Sissi och praktikanten i timmertagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar